Ce este liposucția?

Există un motiv întemeiat pentru care liposucția este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice pentru a îndepărta grăsimea corporală nedorită. Chiar și persoanele active apelează adesea la liposucție pentru a scăpa de buzunarele încăpățânate de grăsime care adesea nu răspund la dietă și exerciții fizice.

Un chirurg plastician efectuează de obicei procedura pe șolduri, burtă, coapse, fese, spate, brațe și sub bărbie sau față pentru a le îmbunătăți forma. Dar liposucția se poate face și cu alte intervenții chirurgicale plastice, inclusiv lifting facial, reducere a sânilor și abdominoplastie.

Consultația și importanța ei

Liposucția este o procedură complexă care necesită o consultație preoperatorie. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție starea generală de sănătate și factorii de risc, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate . În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație.

Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la tigări pentru o perioadă de timp.

Ce se întâmplă în timpul liposcucției?

Liposucția se efectuează de obicei sub anestezie generală, deși un anestezic epidural poate fi utilizat pentru liposucția pe părțile inferioare ale corpului. Operația durează de obicei între una și trei ore, în funcție de dimensiunea zonei de tratat.

Deși există mai multe tehnici diferite de liposucție utilizate în mod obișnuit astăzi, toate variațiile se concentrează pe un obiectiv unic: îndepărtarea celulelor adipoase dintr-o zonă țintită (localizată) a corpului. Toate procedurile de liposucție folosesc combinația dintre o canulă și un aspirator pentru a aspira literalmente grăsimea încăpățânată.

Majoritatea oamenilor trebuie să rămână în spital peste noapte.

Sfaturi de recuperare după liposcuție

  • Liposucția poate provoca umflături semnificative. În unele cazuri, aceasta durează câteva luni, iar rezultatul final nu va fi vizibil până atunci.
  • Cu toate acestea, majoritatea umflăturilor se îmbunătățesc după patru săptămâni.
  • Veți purta o îmbrăcăminte de compresie în primele patru până la șase săptămâni după procedură pentru a minimiza umflarea și pentru a ajuta la controlul durerii.
  • Poate fi necesar să vă mențineți inciziile acoperită pentru câteva zile și să vă schimbați ocazional bandajele.
  • Probabil va trebui să luați și câteva antibiotice pentru a preveni infecția.
  • După aproximativ o săptămână cusăturile vor fi îndepărtate (cu excepția cazului în care ați avut cusături solubile).
  • Dacă ați eliminat doar o cantitate mică de grăsime, ar trebui să vă puteți întoarce la muncă în câteva zile.
  • Va trebui să evitați activitatea intensă timp de până la 4 până la 6 săptămâni.

Rezultatele liposucției sunt permanente?

Celulele adipoase sunt îndepărtate definitiv în timpul liposucției. Dar vă puteți îngrășa înapoi, cu celule adipoase noi, care de obicei merg în diferite zone ale corpului dvs.

Grăsimea nu va reveni (și rezultatele ideale vor rămâne intacte) dacă pacientul își menține „greutatea post-lipo”.

Pentru a afla dacă liposucția este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40742498779

Încărcare...