Implant mentonDr Diana Gheorghita
Implant mentonDr Diana Gheorghita
Implant mentonDr Diana Gheorghita
Implant mentonDr Diana Gheorghita

Ce este operația de implant menton?

Operația de îmbunătățire a bărbiei, numită și genioplastie, îmbunătățește contururile bărbiei, gâtului și maxilarului. De obicei, intervenția chirurgicală implică plasarea unui implant siliconic menton în jurul osului bărbiei existent al pacientului pentru a mări dimensiunea și forma bărbiei și pentru a obține un echilibru mai atractiv natural între trăsăturile feței.

Adesea, rinoplastia și implantul de bărbie se fac împreună. Mărirea bărbiei poate fi efectuată și în momentul liftingului facial, pentru a ajuta la definirea mai bună a liniei maxilarului.

Consultația și importanța ei

Operația de implant menton este o procedură extrem de personalizată. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție barbia, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate.

În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație. Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la tigări pentru o perioadă de timp.

Ce se întâmplă în timpul operației de implant menton?

Operația de implant de bărbie este de obicei o procedură ambulatorie, efectuată cu anestezie generală sau anestezie locală cu sedare și durează aproximativ 1 oră. Totuși, dacă aveți proceduri suplimentare, timpul de operare va crește în mod corespunzător.

  1. Se face o mică incizie fie sub bărbie, fie în interiorul gurii, unde gingia și buza inferioară se întâlnesc.
  2. Prin această incizie, medicul chirurg creează spațiu pentru implantul de bărbie și îl potrivește în jurul osului bărbiei. Acest implant, realizat dintr-un material sintetic care seamănă mult cu țesutul natural care se găsește în mod normal în bărbie, este disponibil într-o varietate de dimensiuni și forme.
  3. În urma intervenției chirurgicale, incizia este închisă cu suturi și bărbia poate fi bandajată.
  4. Când incizia se află în interiorul gurii, nu sunt vizibile cicatrici. Dacă incizia este sub bărbie, cicatricea este de obicei imperceptibilă.

Când este introdus, implantul de bărbie se simte foarte asemănător cu un os natural al bărbiei, iar atunci când operația este realizată de un chirurg estetician calificat, este de obicei imposibil de a spune că un pacient a avut o mărire a bărbiei.

Sfaturi de recuperare după operația de implant menton

  • Disconfortul este de obicei minim și ușor de controlat cu medicamente pentru durere sau comprese reci.
  • Va trebui să dormiți cu fața în sus, cu capul ridicat, timp de cel puțin 1 până la 2 săptămâni după operație pentru a ajuta la controlul umflăturii postoperatorii.
  • Este recomandat să consumați o dietă numai cu lichide pentru o zi sau două după operație.
  • Pacienții se pot întoarce la muncă în decurs de 7 zile după operație.
  • Activitatea intensă poate fi reluată de obicei în 3 până la 4 săptămâni după operație.
  • Rezultatele sunt considerate definitive după aproximativ 3 luni de la operație, când umflarea reziduală a dispărut.

Pentru a afla dacă operația de implant menton este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...