Micșorare sâniDr Diana Gheorghita
Micșorare sâniDr Diana Gheorghita
Micșorare sâniDr Diana Gheorghita
Micșorare sâniDr Diana Gheorghita

Mamoplastie de reducere (operația de micșorare a sânilor)

A avea sâni mai frumoși nu înseamnă întotdeauna a avea sâni mai mari. Totul ține de formă și proporție, iar un chirurg estetician calificat le poate îmbunătăți pe ambele folosind tehnici de reducere a sânilor adaptate nevoilor unice ale pacientului.

Îndepărtând excesul de țesut mamar, grăsime și piele lăsată, întinsă, un chirurg estetician nu numai că poate face sânii mai mici, mai ușori și mai fermi, ci pot să și îmbunătățească simetria sânilor și să elimine lăsarea.

Sânii prea mari pot cauza unor femei atât probleme de sănătate, cât și probleme emoționale. Disconfortul fizic poate include dureri de spate, gât și umăr și iritarea pielii de sub pliul sânilor.

Consultația și importanța ei

Micșorarea sânilor este o procedură complexă care necesită o consultație preoperatorie. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție sânii, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate. În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație.

Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la țigări pentru o perioadă de timp.

Operația se face cel mai bine atunci când sânii sunt complet dezvoltați. Dacă sunteți supraponderală, gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, este indicat să amânați operația de micșorare a sânilor.

Ce se întâmplă în timpul operației de micșorare a sânilor?

Operația de micșorare a sânilor se efectuează de obicei sub anestezie generală și durează aproximativ două ore. În unele cazuri, când reducerea este doar mică, medicul poate opta pentru anestezicul local cu sedare. Spitalizarea este de o zi.

În general, intervenția chirurgicală de micșorare a sânilor implică:

 1. O incizie (taietură) în jurul mamelonului. Incizia se continuă într-o linie verticală dreaptă până la pliul sânului. Uneori, se face o tăietură suplimentară în pliul de sub sân.
 2. Mutarea mamelonului în noua sa poziție – de obicei, în timp ce este încă atașat la alimentarea cu sânge.
 3. Îndepărtarea excesului de grăsime, țesut glandular și piele din sâni.
 4. Remodelarea țesutului mamar rămas.
 5. Inciziile cutanate sunt reunite și închise.

Sfaturi de recuperare după operația de micșorare a sânilor

 • Este posibil să aveți un disconfort ușor până la moderat în primele zile după operație, dar acest lucru poate fi de obicei gestionat cu medicamente.
 • Va trebui să purtați un sutien bine potrivit, fără sârmă timp de șase săptămâni după operație.
 • Vă veți ridica din pat în aceeași zi cu operația și veți face activități ușoare după două săptămâni.
 • Cusăturile vor trebui îndepărtate după o săptămână sau 2, cu excepția cazului în care sunt dizolvabile.
 • Cicatricile sunt de obicei roșii în primele 6 săptămâni, dar cele mai multe se estompează în timp.
 • Așezarea blândă a pachetelor de gheață deasupra bandajelor poate ajuta și la atenuarea disconfortului.
 • După aproximativ 2-3 luni, rezultatele vor fi finale.

PRețuri

Procedură Preț
Mamoreducție (micșorare sâni) 3800€
Micșorare areolă 700 € - 900 €

Pentru a afla dacă operația de micșorare a sânilor este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...