XantelasmeDr Diana Gheorghita
XantelasmeDr Diana Gheorghita
XantelasmeDr Diana Gheorghita
XantelasmeDr Diana Gheorghita

Ce sunt xantelasmele sau punctele de grasime de pe pleoape?

Colesterolul, numit și “boala secolului” nu se depune doar pe pereții interiori ai arterelor și vaselor de sânge, ci se depune și în alte zone, cum ar fi pe pielea din jurul ochilor, ducând astfel la apariția xantelasmelor.

Xantelasmele sunt depozite de grăsime situate superficial în piele. Acestea se manifestă sub forma unor pete inestetice, cu margini regulate, ieșite în relief, de culoare alb-gălbui.

Aceste puncte de grăsime pe pleoapă sunt moi, nedureroase și nu dispar de la sine. În timp, xantelasmele pot deveni mai mari și pot provoca disconfort la clipire.

Dacă nu se tratează la timp, există riscul ca xantelasmele să ajungă la dimensiuni impresionante, iar în acest caz intervenția chirurgicală poate deveni dificilă.

Medicii susțin că orice persoană poate suferi de depozite de grăsime pe pleoapa superioară sau inferioară, însă această afecțiune este cel mai des întâlnită la persoanele care suferă de hipercolesterolemie sau hipertrigliceridemie.

Dacă ai observat că ți-au apărut pete inestetice pe pleoapă dar nu știi sigur dacă sunt puncte de grăsime, cel mai bine este să te prezinți la medic. În urma unor analize de sânge vei ști exact dacă suferi de această afecțiune.

Nu amâna vizita la medic deoarece sănătatea nu are preț!

Cum se tratează xantelasmele?

Xantelasmelor se tratează chirurgical prin excizie și sutură. Operația se realizează cu anestezie locală și durează aproximativ 30 de minute. Nu este necesară internarea, la o oră după intervenție, pacientul poate pleca acasă, trebuie doar să revină zilele următoare pentru schimbarea pansamentului.

În concluzie, dacă din nefericire suferi de xantelasme nu te speria și nu amâna tratarea lor. Rezultatul final este unul mai bun si satisfăcător dacă petele de grăsime sunt îndepărtate când au dimensiuni foarte mici.

Recuperarea după tratarea xantelasmelor

Recuperarea este una ușoară și de scurtă durată. După 7 zile, pacientul trebuie să revină la cabinet pentru scoaterea firelor de sutură. Zona operată nu trebuie agresată. Totodată, pacientul trebuie să evite frecarea ochilor.

Dacă te confrunți cu orice fel de efecte adverse notează-le pe caiet si spune-i medicului despre ele la următoarea voastră întâlnire.

Întreabă medicul specialist

Nu mai amâna, scapă chiar acum de punctele de grăsime de pe pleoapă care nu te lasă să zâmbești. Sună acum la numărul de telefon +40737036435 și programează-te pentru o consultație.

Nu uita, la consultație poți să întrebi tot ce nu îți este clar. Noi suntem aici pentru a te ajuta!

Încărcare...