BichectomieDr Diana Gheorghita
BichectomieDr Diana Gheorghita
BichectomieDr Diana Gheorghita
BichectomieDr Diana Gheorghita

Ce este bichectomia?

Pe măsură ce industria estetică a frumuseții devine din ce în ce mai sofisticată și mai accesibilă, oamenii au acum control asupra aspectului lor exterior prin proceduri estetice invazive și neinvazive. Progresele medicinei moderne au făcut ca procedurile estetice precum bichectomia să fie din ce în ce mai frecvente.

Bichectomia, cunoscută și sub denumirea de îndepărtare a grăsimii bucale, are ca scop slăbirea feței unei persoane și îndepărtarea excesului de țesut adipos. În această procedură, îndepărtăm grăsimea din interiorul obrajilor, subliniind și accentuând astfel pomeții. Rezultatul este o față mai slabă, cu aspect mai tânăr.

Bichectomia este recomandată persoanelor care, în ciuda dietelor și exercițiilor, au totuși fața rotundă, făcându-le să pară mai ponderale.

Consultația și importanța ei

Chirurgia estetică de îndepărtare a grăsimii bucale este o procedură extrem de personalizată. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție fața, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate.  Igiena dentară trebuie sa fie corectă, fără focar de infecție sau alte probleme dentare.

În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație. Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la tigări pentru o perioadă de timp.

Ce se întâmplă în timpul operației de bichectomie?

Bichectomia este o procedură chirurgicală rapidă și relativ nedureroasă. Întregul proces durează aproximativ o oră și include aplicarea unui anestezic local, crearea unei mici incizii în obraz și îndepărtarea tampoanelor de grăsime bucală prin incizia deschisă.

După ce tampoanele de grăsime sunt îndepărtate, tăietura este suturată și pacientul este eliberat cu instrucțiuni de îngrijire pentru săptămânile următoare.

Unul dintre avantajele îndepărtarii grăsimii bucale este că nu există incizii externe.

Sfaturi de recuperare după bichectomie

  • După operație, pacienților li se va recomanda o apă de gură specială pentru a preveni infecția, precum și instrucțiuni despre cum să îngrijească inciziile.
  • Suturile din gură vor fi complet absorbite în câteva zile.
  • A doua zi după îndepărtarea grăsimii bucale, recomandăm o dietă semi-lichidă. Aceasta deoarece o bichectomie presupune introducerea unor mici suturi în gură.
  • După ce ați mâncat lichid în prima zi, puteți trece la alimente ușor solide din a doua zi și puteți continua cu alimente solide ulterior.
  • Umflarea și vânătăile se pot vindeca după aproximativ 2-3 săptămâni după procedură.
  • Pachetele de gheață pot fi folosite pentru a reduce umflarea și durerea.
  • Aveți mare grijă în curățarea gurii pentru a preveni orice infecție.
  • Recomandăm evitarea și expunerea la soare pentru a evita sângerările.
  • Majoritatea pacienților pot relua activitățile sociale imediat după operație.
  • Rezultatele finale ale tratamentului vor fi vizibile la 3 săptămâni după procedură.

Prețuri

Procedură Preț
Bichetomie cu anestezie locală 1200 €
Bichetomie cu anestezie generală 1400 €

Pentru a afla dacă bichectomia este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...