Lipofilling facialDr Diana Gheorghita
Lipofilling facialDr Diana Gheorghita
Lipofilling facialDr Diana Gheorghita
Lipofilling facialDr Diana Gheorghita

Ce este lipofillingul facial?

Lipofillingul facial este o tehnică de chirurgie estetică prin care transferăm grăsimea din anumite părți ale corpului în zona feței pe care dorim să o remodelăm sau să o evidențiem.

Transferul de grăsime facial este cel mai frecvent utilizat pentru a umple obrajii și tâmplele înfundate, golurile de sub ochi, ridurile și cutele adânci.

Consultația și importanța ei

Lipofillingul facial este o procedură extrem de personalizată. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție fața și zona donatoare de grăsime, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate.

În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație. Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la tigări pentru o perioadă de timp.

Ce se întâmplă în timpul operației de lipofilling facial?

Lipofillingul facial durează aproximativ 1 oră, în funcție de zonele tratate. Se realizează sub anestezie locală.

Transferul de grăsime facial este o procedură în 3 etape care implică recoltarea și procesarea grăsimii și transferul acesteia în zona selectată.

 1. Recoltarea: Grăsimea este extrasă de la locul donor folosind o tehnică blândă de liposucție.
 2. Prelucrare: Grăsimea aspirată este pregătită pentru transfer printr-un proces de centrifugare sau filtrare, pentru a îndepărta impuritățile din celulele adipoase.
 3. Transfer: Grăsimea este injectată în cantități mici în țesutul moale din zonele faciale selectate, pentru a spori volumul.

Sfaturi de recuperare după operația de lipofilling facial

 • Recuperarea după transferul de grăsime facială este minimă, dar unele umflături și vânătăi atât la locurile de tratament, cât și la cele donatoare sunt normale după procedură.
 • Umflarea durează de obicei aproximativ 7-10 zile pentru a se rezolva.
 • Nu masați și nu atingeți în alt mod zonele de tratament în primele șapte zile după tratament. Acest lucru oferă țesutului adipos grefat timp să se așeze în poziția dorită.
 • Pansamentele compresive sunt aplicate pentru a preveni migrarea.
 • Majoritatea pacienților se pot întoarce la serviciu și își pot relua activitățile sociale după aproximativ o săptămână.
 • Nu este permisă ridicarea greutăților sau activități intense timp de 6 săptămâni.
 • Evitați expunerea excesivă la soare.
 • Este recomandat să dormiți pe spate în prima săptămână după tratament.
 • Dacă trebuie să repetați procedura, este obligatorie o perioadă de așteptare de trei luni.

Transferurile de grăsime facială pot dura câțiva ani, în multe cazuri, rezultatele pot fi permanente. Rețineți, totuși, că transferurile de grăsime facială nu protejează împotriva îmbătrânirii viitoare.

Prețuri

Procedură Preț
Lipofilling față 2200 € 1000 €

Pentru a afla dacă lipofillingul facial este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...