Care este diferența dintre toxina botulinică și acidul hialuronic?

Mulți oameni devin confuzi când vorbesc despre toxina botulinică și acidul hialuronic crezând că sunt la fel și nu sunt! Deși este adevărat că au multe asemănări, ele oferă beneficii și rezultate diferite.

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinica de tip A este un relaxant muscular produs din bacterii. Deși este mortală în cantități mai mari, o cantitate mică și reglementată de toxină botulinică administrată pentru corectarea ridurilor a fost folosită în siguranță de zeci de ani.

Toxina botulinica acționează prin blocarea semnalelor nervoase din mușchii în care este injectată. Când acele semnale nervoase sunt întrerupte, mușchiul afectat este temporar paralizat sau înghețat. Fără mișcarea acestor mușchi selectați pe față, anumite riduri cauzate de expresiile faciale pot fi reduse sau chiar îndepărtate.

Toxina botulinica funcționează doar pe liniile de expresie. Toxina botulinica nu funcționează pe ridurile statice cauzate de descompunerea colagenului.

Totodată, toxina botulinică are o varietate de utilizări medicale și a devenit o metodă populară de tratament pentru migrene, tulburări TMJ, hiperhidroză (transpirația execsivă), blefarospasm (spasmul pleoapelor) și contracții musculare la pacienții cu paralizie cerebrală.

Tratamentele repetate sunt necesare deoarece toxina botulinică nu este un tratament permanent. Rezultatele toxinei botulinice începe să se vadă după 3 zile și efectul său maxim este atins după aproximativ 10 zile.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță care este produsă în mod natural de corpul nostru. Este folosit în principal pentru a umple zonele care și-au pierdut volumul și netezimea. Aceasta sunt ridurile din jurul gurii, buzele subțiri și obrajii care și-au pierdut plenitudinea. De asemenea, poate fi folosit pe ridurile frunții, cicatrici și alte zone care au nevoie de volum suplimentar pentru un aspect mai fin.

Rezultatele filler-urilor cu acid hialuronic sunt imediate, deși rezultatul final este de obicei vizibil după două săptămâni când materialul de umplutură s-a depus deja.

La fel ca toxina botulinică, acidul hialuronic nu este un tratament permanent.

Există diferențe între metodele de injectare cu acid hialuronic și toxina botulină?

Deși tratamentele cosmetice cu acid hialuronic și toxina botulină implică ambele injecții, atunci când toxina botulină este injectată într-un anumit mușchi al feței, blochează semnalul de la nerv către mușchi pentru a opri mișcarea musculară care are ca rezultat riduri și linii faciale.

Fillerele cu acid hialuronic sunt geluri care sunt injectate în piele sau sub piele cu scopul de a plimba și netezi suprafața pielii. Adâncimea injectării fillerului este factorul cheie în obţinerea unui rezultat estetic eficient.

Cât timp durează rezultatele?

  1. Efectele acidului hialuronic durează diferite perioade de timp, în funcție de tipul de umplutură și de zona în care este administrat: rezultatele pot dura între 6 și 24 de luni.
  2. Efectele toxinei botulince durează de obicei 3 până la 4 luni. Tratamentul ulterior este recomandat atunci când contracția musculară este vizibilă în zona de tratament înainte ca liniile faciale să revină la aspectul de dinainte de tratament.

Deoarece toxina botulinică și acidul hialuronic sunt substanțe diferite concepute pentru utilizări diferite, acestea pot fi uneori combinate într-un singur tratament. De exemplu, cineva poate folosi toxina botulinică pentru a corecta liniile dintre ochi și acidul hialuronic pentru a corecta liniile de zâmbet din jurul gurii.

Dacă sunteți interesat de tratamente cosmetice injectabile puteți să ne contactați la numărul de telefon +40737036435.

Încărcare...