fbpx

Labioplastie

Ce este labioplastia?

Operația de labioplastie este o procedură chirurgicală care are ca scop reducerea dimensiunii labiilor mici (țesuturile interne ale organelor genitale feminine) astfel încât acestea să fie la același nivel cu labiile mari (partea exterioară a organelor genitale feminine).

Există o serie de motive pentru care femeile au labiile mărite, inclusiv nașterea, îmbătrânirea, activitatea sexuală și genetica.

Femeile aleg să se opereze din mai multe motive. În primul rând, există mai multe beneficii funcționale atunci când alegeți o labioplastie. Multe femei care suferă de labiile mărite întâmpină dificultăți cu exercițiile fizice, igiena, infecțiile tractului urinar, activitatea sexuală și alte activități fizice.

Labioplastia nu ar trebui să fie făcut la fetele mai mici de 18 ani, deoarece labiile continuă să se dezvolte dincolo de pubertate până la vârsta adultă timpurie.

Consultația și importanța ei

În cadrul primei consultații vom discuta despre așteptările și obiectivele dvs., precum și despre riscurile intervenției chirurgicale.

Vi se vor oferi instrucțiuni despre ce să purtați la operație, când să opriți mâncarea și băutura, când să ajustați sau să opriți temporar anumite medicamente și alte informații despre cum să vă pregătiți pentru intervenția chirurgicală.

Ce se întâmplă în timpul intervenției de labioplastie?

Labioplastia poate fi efectuată în decurs de o oră, fie individual, fie cu alte operații estetice. Poate fi efectuată sub anestezie locală sau anestezie generală, în funcție de planul de tratament discutat cu medicul chirurg.

Procedura poate fi efectuată fie prin tăierea excesului de țesut și folosind suturi de dizolvare pentru a închide marginile, fie o zonă în formă de pană poate fi tăiată de fiecare parte a labiilor mici și unită pentru a reduce zona din interiorul labiilor exterioare.

Sfaturi de recuperare după labioplastie

Zona genitală a femeilor este foarte sensibilă și necesită îngrijire adecvată în general. Deci, atunci când efectuați o procedură precum o labioplastie, există câteva instrucțiuni postoperatorii de care trebuie să țineți cont:

  • Păstrați zona curată și ferită de infecție.
  • Ar trebui să evitați dușurile lungi și să uscați rana de fiecare dată după spălare.
  • Ar trebui să vă puteți întoarce la serviciu și la alte activități ușoare după câteva zile.
  • Antibioticele prescrise de medic ar trebui să fie luate pentru a reduce durerea și inflamația, care pot fi prezente după procedură.
  • Remediile la domiciliu, cum ar fi compresa rece sau pachetul de gheață, sunt de asemenea utile.
  • Mersul pe bicicletă, alergarea și alte activități fizice vor trebui evitate de la 6 până la 12 săptămâni.
  • Revenirea prematură la activități poate exercita presiune asupra rănii și va întârzia în mod inutil procesul de vindecare.
  • Purtați lenjerie intimă și haine largi pentru a preveni frecarea.
  • Evitați actul sexul timp de aproximativ 6 săptămâni.

În majoritatea cazurilor, rezultatele labioplastiei sunt permanente. Dar, trebuie să știți că, dacă alegeți să aveți copii după procedură, labioplastia dvs. poate fi afectată. Multe femei aleg să aștepte pentru a-și face labioplastia după ce au născut.

Pentru a afla dacă labioplastia este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...