BlefaroplastieDr Diana Gheorghita
BlefaroplastieDr Diana Gheorghita
BlefaroplastieDr Diana Gheorghita
BlefaroplastieDr Diana Gheorghita

Blefaroplastia

Un vechi proverb spune că ochii sunt oglinda sufletului. Pe lângă funcția lor anatomică de a detecta lumină, culoare și miscarea vietăților din jur, ochii transmit emoții nenumărate, bucurie dar și tristețe.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea din jurul ochilor și mușchii își pierd din elasticitate. Acest lucru duce la apariția unui exces de piele și grăsime herniază la nivelul orbitei (pungi de sub ochi).

În timp, ochii obosesc de la atâta privit, la fel și pleoapele. De-a lungul anilor ochii au fost alături de noi și ne-au oferit lucruri minunate. Acum este momentul să avem și noi grijă de ei, cu ajutorul blefaroplastiei.

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală ce tratează pleoapele căzute, prin îndepărtarea excesului de piele, mușchi și grăsime. Un lucru foarte important și de ținut minte este faptul că blefaroplastia nu este doar o problemă de ordin estetic, ci și medicală. La unii pacienți, pleoapele căzute pot diminua câmpul vizual din cauza faptului că excesul de piele poate împiedica deschiderea completă a ochilor.

Blefaroplastia este de două feluri, superioară (excesul de piele) și inferioară (pungile de sub ochi). Operația de corectare a pleoapelor se poate face în cadrul aceleiași operații sau separat.

Când se recomandă bleforaplastia?

În general operația de corectare a pleoapelor căzute se recomandă persoanelor de ambele sexe trecute de 40 de azi, însă dacă ați moștenit aspectul de pleoape cazute sau umflate puteți solicita medicului specialist să efectuati intervenția de remodelare estetică a pleoapelor și la o vârstă mai tânără.

Pregătirea pentru operația blefaroplastie

La întâlnirile preoperatorii medicul va analiza istoricul medical a pacientului. La recomandarea sa, pacientul va trebui să își facă un consult oftalmologic.

Totodată, se va purta o discuție onestă despre așteptările pacientului privind această intervenție. De asemenea, medicul îi va explica care sunt asteptările dar și riscurile acestei operații de chirurgie estetică a pleoapelor.

Ca la orice intervenție chirugicală se recomandă încetarea fumatului și evitarea administrării medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirină (care favorizează sângerarea).

În cazul femeilor, medicul recomandă să înceteze cu 4/6 săptămâni administrarea anticoncepționalelor. De asemenea, operația nu se poate realiza în perioada ciclului menstrual.

În ziua operației pacientul nu trebuie să consume alimente sau lichide, de preferat cu minim 6 ore înainte de intervenție.

Este recomandat ca pacientul să evite expunerea în exces la soare sau solar înainte de operație.

În cazul unei răceli sau infecții în organism, medicul va fi nevoit să amâne operația.

Operația de blefaroplastie

Blefaroplastia se efectuează cu anestezie locală sau generală, după caz. Dacă se intervine asupra ambelor pleoape operația poate dura și două ore, însă dacă se intervine doar asupra pleoapelor inferioare sau superioare operația durează undeva la 30 de minute.

În cazul pleoapelor superioare medicul va face o incizie de-a lungul pliului palpebral şi îndepărtează excesul de piele, muşchi şi grăsime. În cazul pleoapelor inferioare se va face o incizie la circa 2 mm mai jos de gene (marginea liberă a pleoapei), îndepărtând excesul de grăsime, muscular şi de piele.

Pentru a crea o cicatrice minimă, suturile se vor face cu fire speciale, foarte fine.

După operația de blefaroplastie

După operația de blefaroplastie pacientul va trebui să:

→  aplice comprese cu gheață pe ochi timp de 20 de minute, pentru a reduce umflarea acestora;

→  pleoapele trebuie curățate cu grijă cu picături speciale prescrise de medic;

→  în primele zile de la operație trebuie urmat un tratament analgezic si antibiotic;

→  să nu facă efort fizic intens timp de două săptămâni;

→  dacă este posibil, să evite fumatul;

→  ochii nu trebuie frecați sau agresați;

→  pentru a proteja pleoapele de soare şi vânt, puteți purta ochelari de soare;

→  lentilele de contact nu trebuie purtate decât după două săptămâni de la intervenție;

→  firele se îndepărtează în circa 5 zile iar durerea postoperatorie este minimă.

PreȚuri

Procedură Preț
Blefaroplastie superioară 1200 €
Blefaropalastie inferioară 1400 €
Blefaropalastie superioară + inferioară cu anestezie locală 2000 €
Blefaropalastie superioară + inferioară cu anestezie generală 2800 €

Pentru a afla dacă blefaroplastia este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...