fbpx

Care este vârstă corectă pentru implant mamar?

Cum alegi implantul mamar potrivit?

La ce vârstă îti poți face implanturi mamare?

Mărirea sânilor este fără îndoială una dintre cele mai populare proceduri cosmetice în rândul femeilor. Există multe motive pentru care o femeie poate opta pentru implanturi mamare. O mărire a sânilor poate crește dimensiunea, plinătatea și forma sânului, făcând o femeie mai încrezătoare în propria piele.

În timp ce multe femei își doresc implanturi mamare, nu toată lumea este candidatul ideal pentru operație.

Există o vârstă minimă pentru mărirea sânilor?

Cel mai bun interval de vârstă pentru a avea o operație de implant mamar ar fi între 18 și 55 de ani. Chiar dacă sânii dvs. par să fie complet dezvoltați până la 16 ani, vă recomandăm să așteptați cel puțin până la 18 ani înainte de a vă opera la sâni. Acest lucru se datorează faptului că operația de mărire a sânilor poate fi efectuată numai după ce sânii sunt complet dezvoltați.

Vârsta minimă recomandată de FDA pentru implanturile mamare este:

 • 18 ani pentru implanturi saline
 • 22 de ani pentru implanturi cu silicon

Ar trebui să luați în considerare și sfaturile medicului chirurg estetician despre momentul în care corpul dvs. este pregătit pentru implanturi mamare.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de mărirea sânilor

În loc să vă concentrați doar pe vârstă, este necesar să vă concentrați și pe sănătatea dvs. fizică și emoțională. Candidatul ideal pentru operația de mărire a sânilor ar trebui să aibă o sănătate generală bună, cu așteptări realiste pentru procedură.

Dacă sunteți tânără și plănuiți să aveți copil în viitor, poate e mai bine să așteptați. Motivele pentru a aștepta sunt:

 • În cazuri rare, implanturile mamare pot interfera cu capacitatea dvs. de a alăpta
 • Sarcina, nașterea și alăptarea pot duce la slăbire și deflație
 • Dacă alegeți să vă faceți implanturi mamare înainte de sarcină, cel mai probabil după ce ați născut veți avea nevoie de o altă intervenție chirurgicală de revizuire.

Când o persoană nu este încă pregătită pentru operațiea de mărire a sânilor

Dacă în cadrul primei consultații se determină că o persoană nu este un candidat potrivit pentru implanturi mamare în acest moment, pe baza vârstei, a stării de sănătate sau a oricăruia dintre alți factori menționați mai sus, asta nu înseamnă că nu se poate opera niciodată.

Dacă sunteți hotărât cu ideea de a face o mărire a sânilor, dar nu este momentul potrivit, medicul dvs. vă poate oferi câteva sfaturi despre cum vă puteți pregăti pentru o posibilă intervenție chirurgicală în viitor.

Dacă aveți și alte întrebări sau doriți să programați o consultație de mărire a sânilor, vă rog să mă contactați sunând la numărul de telefon  +40737036435 sau completând formularul online de mai jos.

Încărcare...
Programează-te online!

  Powered by
  Programează-te online!

   Powered by