fbpx

Care este momentul potrivit pentru operația de reducție mamară?

Care este momentul potrivit pentru operația de reducție mamară?Dr Diana Gheorghita

Operația de reducție mamară

A avea sâni mai frumoși nu înseamnă întotdeauna a avea sâni mai mari. Totul ține de formă și proporție, iar un chirurg estetician calificat le poate îmbunătăți pe ambele folosind tehnici de reducere a sânilor adaptate nevoilor unice ale pacientului.

Ce este eliminat în timpul reducerii?

Operația de reducție mamară îndepărtează trei componente principale din sân:

 1. grăsimea nedorită
 2. excesul de țesut glandular
 3. pielea lăsată

Cantitatea fiecărei componente eliminate în timpul reducerii va fi determinată de obiectivele dvs. estetice, precum și de compoziția exactă a sânilor dvs.

De exemplu, unele femei au sânii alcătuiți din mai mult țesut gras decât țesut glandular, ceea ce înseamnă că mai multă grăsime va fi îndepărtată în timpul intervenției chirurgicale. Orice exces de piele va fi, de asemenea, îndepărtat în timpul intervenției chirurgicale, ceea ce va ajuta la ridicarea sânilor într-o poziție mai înaltă și mai strânsă.

Cantitatea de țesut mamar nedorit îndepărtat în timpul intervenției chirurgicale se va corela direct cu dimensiunea, forma și fermitatea sânului după ce vă veți recupera complet.

Semne că este posibil să aveți nevoie de o operația de reducție mamară

Există o serie de simptome și semne care ar putea indica că sunteți candidatul ideal pentru o intervenție chirurgicală de micșorare a sânilor.

Cele mai frecvente motive pentru a solicita această intervenție chirurgicală sunt:

 • Dureri de gât, umeri și spate
 • Erupții cutanate și infecții constante la nivelul pielii de sub sâni
 • Sânii sunt disproporționați cu restul corpului
 • Greutatea sânilor afectează negativ postura
 • Dificultate în a găsi haine potrivite
 • Atenție nedorită
 • Stima de sine scăzută
 • Probleme legate de calitatea vieții
 • A nu putea participa la sport sau alte activități fizice din cauza dimensiunii/greutății sânilor.

Câte mărimi pot fi reduse în timpul operației?

În general, majoritatea femeilor caută să-și reducă dimensiunea sânilor cu cel puțin una sau două mărimi de cupe. În mod ideal, cantitatea de țesut mamar pe care o eliminați ar trebui să creeze o siluetă cu aspect natural, ceea ce înseamnă că proporțiile corpului dvs. vor fi echilibrate.

Există o vârstă optimă pentru operația de reducție mamară?

Din perspectiva medicului chirurg, vârsta optimă pentru a efectua operația de reducție mamară este după 18 ani sau când sânii s-au dezvoltat complet. Un alt aspect important, medicul recomandă operația femeilor care deja au născut sau nu au în plan să rămână însărcinate în viitorul apropiat.

Operația de reducție mamară efectuată pe adolescenți mai tineri înainte ca sânii să se dezvolte complet poate necesita o a doua operație mai târziu în viață pentru a menține rezultatele dorite.

Pacienții ar trebui să aibă așteptări realiste cu privire la ceea ce poate realiza această oprație pentru corpul lor individual.

Reducerea sanilor este permanentă?

Pielea, grăsimea și țesuturile îndepărtate în timpul unei proceduri de reducere a sânilor sunt îndepărtate definitiv și nu pot crește înapoi, așa că da, reducerea sânilor este permanentă. Cu toate acestea, creșterea în greutate poate determina depunerea de grăsimi noi în sâni și îi poate face să crească semnificativ în dimensiune.

În plus, sarcina și alăptarea pot determina, de asemenea, creșterea semnificativă a mărimii sânilor, iar procesul de îmbătrânire este bine cunoscut că provoacă modificări ale dimensiunii și formei sânilor.

Dacă este necesar, poate fi efectuată o a doua operație pentru a reduce din nou dimensiunea sânilor sau pentru a ridica sânii lasați.

Dacă aveți întrebări sau doriți să programați o consultație, vă rog să mă contactați sunând la numărul de telefon  +40737036435 sau completând formularul online de mai jos.

Încărcare...
Programează-te online!

  Powered by
  Programează-te online!

   Powered by