Bărbie dublăDr Diana Gheorghita
Bărbie dublăDr Diana Gheorghita
Bărbie dublăDr Diana Gheorghita
Bărbie dublăDr Diana Gheorghita

De ce apare bărbia dublă?

O bărbie dublă, cunoscută și sub numele de grăsime submentală, este o afecțiune comună care apare atunci când se formează un strat de grăsime sub bărbie. O bărbie dublă este adesea asociată cu creșterea în greutate, dar nu trebuie să fiți supraponderali pentru a avea una.

Deci, dacă greutatea nu este întotdeauna responsabilă, ce altceva poate provoca o bărbie dublă? Și ce puteți face în privința asta?

 • Genetica: Când vezi pe cineva cu un plus de grăsime sub bărbie, dar pare să fie sănătos, este posibil să fie de vină genetica.
 • Vârsta: Pe măsură ce îmbătrâniți, colagenul și elastina pielii devin mai subțiri și mai slabe. Aceste proteine ​​din pielea dvs. sunt responsabile pentru menținerea pielii plină, fermă și elastică. Corpul dvs. produce mai puține din aceste proteine ​​de-a lungul timpului, determinând pielea să se lase, inclusiv pielea de sub maxilar.
 • Postura: Poziția dvs. poate slăbi mușchii gâtului și bărbiei în timp. În cele din urmă, pielea din acea zonă își pierde elasticitatea dacă mușchii nu sunt folosiți frecvent.

Liposucția cervicală poate fi efectuată pentru a îndepărta grăsimea excesivă și pentru a reda un contur mai plăcut (mai clar) gâtului și liniei maxilarului.

Consultația și importanța ei

Liposucția cervicală este o procedură extrem de personalizată. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție barbia și gâtul, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate. 

În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație. Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la tigări pentru o perioadă de timp.

Ce se întâmplă în timpul liposucției cervicale?

Liposucția cervicală nu necesită anestezie generală și durează mai puțin de o oră.

 1. După ce s-a folosit o cantitate mică de anestezie locală, se face o mică incizie sub bărbie care este ascunsă într-o cută naturală.
 2. Se fac incizii suplimentare ascunse în spatele urechilor. Prin aceste incizii se introduce o canulă (tub metalic) conectată la un vid, iar grăsimea este îndepărtată prin aspirație.
 3. Sutura fină este utilizată pentru a închide inciziile.

Rezultatul este un profil mai neted, mai uniform, cu o cantitate redusă de grăsime sub bărbie.

Sfaturi de recuperare după liposucția cervicală

 • Veți avea medicamente pentru durere pe bază de prescripție medicală.
 • Puteți relua munca la 1 săptămână după operație.
 • Puteți folosi comprese reci pentru ameliorarea durerii și pentru a reduce umflarea.
 • Ar trebui să țineți capul ridicat când domiți.
 • Evitați exercițiile intense timp de aproximativ 2 săptămâni.
 • Ar trebui să observați imediat o îmbunătățire semnificativă.
 • Odată ce umflarea și vânătăile dispar, rezultatele vor fi mai evidente.

Prețuri

Procedură Preț
Lipoaspirație gușă 1000 €

Pentru a afla dacă liposucția cervicală este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...