fbpx

Umplerea sânilor cu grăsime proprie

Umplerea sânilor cu grăsime proprieDr Diana Gheorghita

Ce este mărirea sânilor cu transfer de grăsime?

Unor femei le place ideea de a avea sânii mai mari, dar nu le place ideea de implanturi mamare. Mărirea sânilor cu grăsime este cunoscută din punct de vedere tehnic ca lipofilling de sâni.

Aceasta este o opțiune de mărire a sânilor pentru femeile care caută o creștere relativ mică a sânilor și ar prefera rezultate naturale.

Procedura implică recoltarea grăsimilor din altă zonă a corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele sau fesele. Odată recoltate, celulele adipoase sunt purificate și apoi injectate în sâni pentru a adăuga volum.

Care sunt beneficiile lipofillingului de sâni?

 • Nu sunt folosite implanturi mamare
 • Incizii mici
 • Se folosește grăsime proprie
 • Rata de complicații este mai mică
 • Sânii arată și se simt naturali
 • Pacienții sunt mulțumiți de rezultate

Cum se face mărirea sânilor cu transfer de grăsime?

Operația de transfer de grăsime durează de obicei mai mult decât operația de implant mamar. De obicei, o operație poate dura 3-4 ore. Procedurile de transfer de grăsime pot fi efectuate sub anestezie locală.

Mărirea sânilor cu transfer de grăsime se realizează în trei etape:

1. Recoltarea grăsimilor

Grăsimea este extrasă prin liposucție. După injectarea unei combinații de soluție salină și anestezic local în zona donatoare, se folosesc canule de liposucție înguste pentru a aspira grăsimea din incizii mici (3-5 mm). Grăsimea poate fi obținută din zone precum abdomenul, coapsele interioare și exterioare.

2. Prepararea grăsimilor

Pregătirea grefei de grăsime implică purificarea grăsimii care a fost obținută prin liposucție. Grăsimea recoltată conține lichid tisular, sânge și uleiuri, care trebuie îndepărtate înainte ca grăsimea să poată fi transplantată.

3. Injectarea grăsimilor

Odată ce grăsimea a fost pregătită, aceasta poate fi injectată în țesuturile mamare și în piele. Canulele de injectare cu grăsime sunt introduse în incizii de 3 mm care sunt plasate în pliul sânului sau în jurul areolei, dacă este necesar.

Care este perioada de recuperare după transferul de grăsime?

Deoarece grăsimea transferată necesită timp pentru a stabili și dezvolta vasele de sânge, o recuperare completă va dura în medie șase săptămâni. Cu toate acestea, recuperarea va dura de obicei doar câteva zile, cu disconfort minim până la moderat. Veți purta o îmbrăcăminte de compresie pentru a minimiza umflarea la locul donator.

Noile celule adipoase vii din sânii dvs. trebuie să se integreze în țesutul mamar existent, iar acest lucru va dura ceva timp. Din acest motiv, trebuie să evitați orice presiune asupra sânilor timp de cel puțin două săptămâni. Nu veți putea purta sutien, nu veți putea dormi pe burtă și nu veți putea face nimic care să exercite o presiune directă asupra sânilor.

Cât durează transferul de grăsime?

O cantitate mică de grăsime poate fi absorbită în corpul dvs. după ce a avut loc grefarea. În general, un transfer de grăsime este permanent. Rezultatele depind de mulți factori, cum ar fi tehnica și experiența medicului chirurg, unde și cum a fost recoltată grăsimea și cum a fost injectată.

Pentru cele mai bune rezultate, este important să vă mențineți greutatea la același nivel ca atunci când ați avut operația. Pe măsură ce înaintați în vârstă, este posibil să apară o schimbare în țesutul și grăsimea mamarului din cauza procesului natural de îmbătrânire.

Pentru a afla dacă mărirea sânilor cu transfer de grăsime este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...
Programează-te online!

  Powered by
  Programează-te online!

   Powered by