fbpx

Fimoza copii si adulti, pret circumcizie Bucuresti

fimoza pret circumcizie

Fimoza este o condiție comună întâlnită frecvent la copii, dar care poate persista sau apărea și la adulți. Caracterizată prin incapacitatea de a retrage prepuțul penisului, fimoza poate genera diverse simptome și necesită un tratament adecvat. D. Diana, medic specialist în chirurgie estetică și tratamente minim invazive, subliniază importanța recunoașterii timpurii a simptomelor și consultării medicale pentru evaluarea corectă a situației.

Care sunt cauzele fimozei?

Fimoza poate fi fie o afecțiune fiziologică, naturală la nou-născuți, fie patologică, rezultatul anumitor factori de risc. În majoritatea cazurilor la copii, nivelul prepuțului se modifică pe măsură ce cresc, permițând retractia prepuțului în mod natural. Totuși, la unii bărbați, prepuțul rămâne ne-eretractabil, adesea datorită factorilor genetici sau a cicatricilor post-inflamatorii.

În cazurile patologice, lipsa igienei adecvate, infecțiile recurente ale preputului sau glandului penisului, precum balanita, pot contribui la dezvoltarea fimozei. De asemenea, boli precum diabetul pot influența apariția acestei afecțiuni, prin afectarea pielii și creșterea susceptibilității la infecții.

Simptomele fimozei

Retracție a prepuțului: Unul dintre principalele simptome ale fimozei este dificultatea sau imposibilitatea de retractare a preputului peste glandul penisului. Acest simptom poate varia în intensitate, de la o ușoară dificultate până la o blocare completă.

Roseata, durere sau puroi la nivelul prepuțului: Infecțiile sau inflamațiile preputului pot cauza roșeață, durere și chiar secreție de puroi. Aceste simptome indică adesea o balaniță sau o infecție secundară, care necesită tratament medical.

Umflarea prepuțului în momentul urinării: Poate apărea în timpul urinării, ceea ce poate indica prezența unei infecții sau a unei obstrucții. Acest simptom poate fi însoțit de durere și disconfort semnificativ.

Inflamații la nivelul penisului: Pot afecta atât prepuțul, cât și glandul penisului. Acestea sunt adesea rezultatul unei igiene deficitare sau a expunerii repetate la factori iritanți.

Mâncărime: Mâncărimile la nivelul prepuțului sau al penisului pot fi un semn al fimozei patologice, adesea asociate cu infecții fungice sau bacteriene.

Sângerare: Poate surveni în cazul încercărilor de retractare forțată a preputului sau poate fi rezultatul ruperii țesuturilor inflamate sau cicatrizate.

Ce reprezintă fimoza?

Fimoza reprezintă o condiție medicală caracterizată prin incapacitatea de a retracta prepuțul penisului peste glandul acestuia. Aceasta poate fi împărțită în două categorii principale: fimoza fiziologică și fimoza patologică.

Fimoza fiziologică este normală la nou-născuți și, de obicei, se rezolvă fără intervenție până la vârsta de 3 ani. Este considerată o parte naturală a dezvoltării masculine, unde prepuțul se desprinde treptat de glandul penisului pe măsură ce copilul crește.

Fimoza patologică, pe de altă parte, poate apărea datorită unei varietăți de factori, incluzând infecții, inflamații, traumatisme sau practici de igienă necorespunzătoare. Acest tip de fimoza poate necesita tratament medical, în funcție de severitatea simptomelor și de impactul asupra calității vieții pacientului.

Simptome specifice în timpul actului sexual

Durere și disconfort

Unul dintre cele mai comune simptome ale fimozei în timpul actului sexual este durerea. Acest disconfort poate fi cauzat de tensiunea excesivă asupra prepuului care nu se retractează complet. Durerea poate varia de la ușoară la severă, în funcție de gradul de fimoza.

Dificultăți de retracție

În cazurile de fimoza, retractarea preputuțui în timpul actului sexual poate fi dificilă sau imposibilă. Acest lucru poate crește riscul de micro-leziuni, care pot duce la cicatrizări și înrăutățirea fimozei pe termen lung.

Riscul de parafimoza

Parafimoza este o complicație severă a fimozei, care apare atunci când prepuțul retractat rămâne blocat sub glandul penisului, ceea ce poate duce la restricționarea fluxului sanguin. Acesta este o urgență medicală ce necesită tratament imediat pentru a preveni complicații grave.

Tratament pentru fimoza

Fimoza la copii

Cauze: Fimoza la copii este adesea fiziologică, apare natural și se ameliorează pe măsură ce copilul crește. Totuși, poate deveni patologică din cauza lipsei de igienă sau a infecțiilor repetate la nivelul prepuțului și glandului penisului.

Simptome, manifestări: Simptomele includ dificultatea de retracție a prepuțului, roșeața, durerea sau chiar infecții urinare. Acestea pot varia în severitate și pot necesita intervenție medicală pentru a evita complicațiile.

Factori de risc: Factorii de risc includ infecții recurente, istoric familial de fimoza sau practici de igienă inadecvate.

Fimoza la adulți (circumcizie)

Avantajele circumciziei la bărbați: Circumcizia poate reduce riscul de infecții urinare și ale prepuțului, îmbunătățește igiena și poate scădea riscul de transmitere a unor boli sexuale. De asemenea, elimină problemele legate de retracția dificilă a prepuțului.

Ce presupune operația de circumcizie: Operația de circumcizie implică îndepărtarea chirurgicală a prepuțului. Este o procedură relativ simplă, efectuată sub anestezie locală sau generală, și durează aproximativ 30 de minute. Pacienții se pot recupera în câteva zile și pot reveni la activitățile normale relativ repede.

Riscuri ale operației de circumcizie: Deși circumcizia este în general sigură, există riscuri asociate oricărei intervenții chirurgicale, inclusiv infecții, sângerări sau reacții la anestezie. De asemenea, unele persoane pot experimenta modificări ale sensibilității la nivelul glandului penisului post-operativ.

Complicațiile fimozei

Infecții recurente

Una dintre complicațiile frecvente ale fimozei este apariția infecțiilor recurente ale prepuțului și glandului penisului. Aceste infecții pot fi atât urinare cât și ale pielii, ducând la inflamații, durere și disconfort crescut.

Parafimoza

Parafimoza este o urgență medicală ce apare când prepuțul retractat rămâne blocat sub glandul penisului, ceea ce poate restricționa fluxul sanguin către gland. Acesta necesită tratament medical imediat pentru a preveni daune permanente.

Dificultăți urinare

Fimoza severă poate duce la obstrucționarea fluxului urinar, cauzând dificultăți la urinare și, în cazuri extreme, retenție urinară completă, necesitând intervenție medicală.

Riscul crescut de cancer penian

Studiile arată că fimoza netratată poate crește riscul de cancer penian. Acest risc este asociat în special cu igiena precară și inflamațiile cronice la nivelul penisului.

Preț circumcizie Dr. Diana

Tipul procedurii Cost
Circumcizie 1200 €
Circumcizie post injectare produse permanente (kanamicina, silicon etc) 1800 €

Costurile prezentate sunt estimate și pot varia în funcție de specificul și complexitatea fiecărui caz. Pentru informații mai detaliate și personalizate, pacienții sunt încurajați să contacteze clinica și să programeze o consultație cu Dr. Diana.

Pentru mai multe informații despre fimoza și tratamentul acesteia, vizitați Mayo Clinic, unde puteți găsi detalii aprofundate despre condiții medicale și opțiuni de tratament.

Programează-te online!

    Powered by
    Programează-te online!

      Powered by