fbpx

Cum poți să grăbești vindecarea după operațiile de chirurgie plastică

Cât de dureroasă este operația de mărire a sânilor?

Sfaturi pentru a vă vindeca mai repede după operațiile de chirurgie plastică

Chirurgia plastică vă poate ajuta să arătați mai bine, oferindu-vă un aspect mai tânăr, o siluetă îmbunătățită sau reparând imperfecțiunile percepute. Cu toate acestea, este important să ne amintim că procesul de vindecare este un pas important. Există lucruri pe care le puteți face pentru a promova o vindecare mai rapidă și pentru a asigura cele mai bune rezultate de la operația dumneavoastră.

Iată câteva moduri de a accelera procesul de vindecare:

1. Dați-vă jos din pat

Odihna și lăsarea corpului să se vindece sunt esențiale, dar asta nu înseamnă că trebuie să stați doar în pat.

 • Mișcarea crește fluxul de sânge, ceea ce ajută la vindecare.
 • Mersul pe jos poate ajuta și la prevenirea cheagurilor de sânge dăunătoare.
 • Activitatea ușoară ajută la reducerea șanselor de a dezvolta pneumonie.

2. Luați toate medicamentele

Indiferent cât de bine vă simțiți sau cât de bine puteți tolera durerea, luați medicamentele conform instrucțiunilor. Nu ratați nicio doză de medicament pentru durere. Durerea vă crește tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială poate provoca mai multe vânătăi și poate crea complicații în procesul de recuperare.

3. Mențineți o dietă sănătoasă

Ar putea suna simplu, dar nu neglijați beneficiile de a consuma o dietă sănătoasă și echilibrată și de a rămâne hidratat corespunzător atunci când vine vorba de optimizarea procesului natural de vindecare al corpului.

Mănâncați multe fructe și legume proaspete, proteine ​​și carbohidrați. Trebuie să vă hrăniți corpul în mod corespunzător, astfel încât să se poată vindeca și să se repare singur pentru a vă grăbi recuperarea.

De asemenea, beți multă apă deoarece ajută la menținerea unui organism sănătos.

4. Nu fumați și nu beți alcool

Tigările și băuturile alcoolice pot încetini procesul de vindecare și pot provoca complicații inutile.

 • Fumatul afectează grav capacitatea organismului de a se vindeca, promovează vânătăi și poate cauza alte probleme în recuperarea ta.
 • Alcoolul vă suprimă sistemul imunitar și îngreunează vindecarea. Are efect deshidratant și poate duce la sângerare.

Nu fumați și nu beți alcool până când nu aveți aprobarea medicului chirurg pentru a face acest lucru.

5. Evitați exercițiile fizice intense

Chiar dacă vă simțiți destul de bine, nu începeți să faceți exerciții fizice intense până când medicul dumneavoastră nu va spus să faceți acest lucru. Dacă efectuați activități care vă cresc ritmul cardiac și tensiunea arterială, unele dintre vasele de sânge care s-au sigilat pot fi deschise forțat, provocând sângerare și vânătăi.

6. Protejați-vă de soare 

Expunerea la soare va cauza leziuni sau decolorare a pielii la locul inciziei. Soarele poate provoca inflamații și poate duce la o cicatrice proastă. Evitați expunerea directă purtând ochelari de soare sau pălărie. Nu uitați să aplicați un produs cu factor protecție solară 30 sau mai mult.

7. Mergeți la vizitele de urmărire după operație

Este foarte important să nu pierdeți vizitele de urmărire la chirurgul plastician pe măsură ce vă recuperați după procedură. În timpul acestor întâlniri, chirurgul dumneavoastră se va asigura că vă vindecați conform așteptărilor și că nu există semne de complicații pe parcurs.

De asemenea, ar putea fi nevoie să facă ajustări periodic la îngrijirea dumneavoastră postoperatorie.

Dacă aveți întrebări sau doriți să programați o consultație, vă rog să mă contactați sunând la numărul de telefon  +40737036435 sau completând formularul online de mai jos.

Încărcare...
Programează-te online!

  Powered by
  Programează-te online!

   Powered by