fbpx

Liposucție abdominală

Liposucție abdominală

Ce este liposucția abdominală?

Liposucția abdominală este o procedură foarte comună şi eficientă realizată pentru îndepărtarea permanentă a depozitelor de grăsime stocate în abdomen și talie.

Există unele pungi de grăsime care nu pot fi îndepărtate cu exerciții și dietă din cauza predispozițiilor genetice. Liposucția abdominală poate elimina în mod eficient aceste celule adipoase și încăpățânate, oferindu-ți acel abdomen plat pe care ți l-ai dorit mereu.

Cel mai bun lucru este că odată ce celulele adipoase sunt îndepărtate, nu se vor regenera, făcând îmbunătățirea conturului de lungă durată. Aceasta înseamnă că, dacă se crește în greutate după tratament, celulele adipoase rămase pot deveni în continuare mai mari, dar proporțiile îmbunătățite vor fi păstrate.

Consultația și importanța ei

Liposucția abdominală este o procedură complexă care necesită o consultație preoperatorie. În cadrul primei consultații vă evaluăm cu atenție starea generală de sănătate și factorii de risc, facem fotografii și colaborăm cu dvs. până când toată lumea este de acord cu modificările făcute.

Tot în decursul primei consultații recomandăm pacientului efectuarea unor analize uzuale de sânge sau a unor controale de specialitate . În cazul în care luați anticoagulante (ex. aspirină), acestea trebuiesc întrerupte cu 10 zile înainte de operație.

Fumatul reduce șansele de vindecare, așadar pacienții fumători vor trebui să renunțe la tigări pentru o perioadă de timp.

Ce se întâmplă în timpul liposcucției abdominale?

Liposucția abdominală se va face sub anestezie generală. În funcție de cantitatea de grăsime care trebuie îndepărtată, această procedură poate dura de la 30 de minute până la 2 ore.

 1. Procedura se realizează folosind un tub fin numit canulă care este conectat la un dispozitiv de aspirare.
 2. Canulele fine sunt introduse prin incizii mici, localizate în pliurile naturale ale pielii.
 3. Odată efectuată liposucția abdominală, micro-inciziile sunt suturate și acoperite cu un bandaj.

Sfaturi de recuperare după liposcuția abdominală

 • Pot fi prescrise analgezice pentru a calma disconfortul și durerea.
 • Va trebui să luați și câteva antibiotice pentru a preveni infecția.
 • Va trebui să purtați o îmbrăcăminte de compresie specifică. Durata purtării variază de la pacient la pacient în funcție de cantitatea de grăsime îndepărtată și de calitatea pielii.
 • Poate fi necesar să vă mențineți inciziile acoperite pentru câteva zile și să vă schimbați ocazional bandajele.
 • După aproximativ o săptămână cusăturile vor fi îndepărtate (cu excepția cazului în care ați avut cusături solubile).
 • Dacă ați eliminat doar o cantitate mică de grăsime, ar trebui să vă puteți întoarce la muncă în câteva zile.
 • Va trebui să evitați activitatea intensă timp de până la 4 până la 6 săptămâni.
 • Rezultatele procedurii nu sunt întotdeauna vizibile până când umflarea a scăzut. Poate dura până la 6 luni pentru ca zona să se așeze complet.

Rezultatele liposucției abdominale sunt permanente?

Rezultatul unei liposucții abdominale este definitiv. Rezultatele sunt foarte satisfacatoare atunci când suprafața grasă este localizată și cand pacientul are o calitate bună a pielii.

Liposcuția abdominală nu este indicată pentru tratamentul obezității.

Pentru a afla dacă liposucția abdominală este potrivită pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...
Programează-te online!

  Powered by
  Programează-te online!

   Powered by