fbpx

Durerile după operația de implant mamar

Cât de dureroasă este operația de mărire a sânilor?

Cât de dureroasă este operația de mărire a sânilor?

Chirurgia estetică de mărire a sânilor folosește tehnici complicate, invazive, care taie pielea, mușchii și țesuturile conjunctive. Aceste tehnici permit medicului chirurg să introducă implanturi în buzunarul de la sân care sporesc dimensiunea și forma sânilor.

Chiar și când vă operează cel mai priceput chirurg estetician din România, vor apărea dureri după operația de implant mamar. Durerea după operația de implant mamar va fi cea mai severă în primele două până la trei zile. Acest disconfort poate lua forma unor dureri ascuțite sau pungioase în piept, sub mușchi, la mamelon sau la locul inciziei.

Medicul chirurg vă poate ajuta să gestionați durerea după operație prin:

  • injectarea de anestezic local în zona afectată
  • administrarea de anestezic local printr-o pompă pentru durere – aceasta furnizează lent și continuu medicamente pentru durere acolo unde a fost făcută incizia în sâni.

Medicul chirurg vă poate prescrie, de asemenea, relaxante musculare și medicamente antiinflamatoare, precum și medicamente narcotice pentru durere.

La aproximativ 3-7 zile de la operație, majoritatea pacienților nu mai au nevoie să ia medicamente puternice pentru durere, în special narcotice. Dacă puteți face și dvs. acest lucru, există beneficii suplimentare la utilizarea unui medicament non-narcotic, cum ar fi faptul că nu creează dependență.

Ce este durerea normală după mărirea sânilor?

Sensibilitatea sau durerea în jurul inciziilor este posibilă după mărirea sânilor. Nu uitați să păstrați inciziile uscate și curate pentru a preveni infecțiile și iritațiile în acest timp. Durerea se rezolvă în general de la sine în decurs de câteva săptămâni.

Pielea și țesuturile vor trebui să se adapteze la implant, ceea ce poate duce la un oarecare disconfort. Ca și în cazul durerii din jurul inciziilor, aceasta ar trebui să se rezolve de la sine pe măsură ce continuați să vă recuperați.

Când să contactați medicul chirurg care va operat?

Dacă aveți durere bruscă, ascuțită sau de durată, este recomandat să sunați imediat medicul chirurg care va operat pentru o evaluare. Deși sunt rare, unele complicații după mărirea sânilor pot duce la un disconfort semnificativ. Cu cât aceste probleme sunt abordate mai repede, cu atât confortul poate fi restabilit mai repede.

Cât timp durează durerea după mărirea sânilor?

Unele dureri și sensibilitate sunt frecvente timp de două până la trei săptămâni după mărirea sânilor, în special în jurul inciziilor. Vă puteți aștepta să vă simțiți mai bine și mai puternic în fiecare zi, deși este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru durere pentru o săptămână sau două.

În mod ideal, aceste medicamente ar trebui întrerupte odată ce disconfortul postoperator devine mai tolerabil. În cazul în care pacienții doresc să continue să ia medicamentele pentru durere după 5-7 zile, majoritatea sunt sfătuiți să treacă la medicamente non-narcotice.

Etapele de recuperare după operația de implant mamar pot diferi de la pacient la pacient, de aceea este esențial să respectați recomandările medicului.

Dacă aveți întrebări sau doriți să programați o consultație de mărire a sânilor, vă rog să mă contactați sunând la numărul de telefon  +40737036435 sau completând formularul online de mai jos.

Încărcare...