fbpx

Chirurgia estetică este în continuare un subiect tabu?

Chirurgia estetică este în continuare un subiect tabu?Dr Diana Gheorghita

Este chirurgia estetică încă un subiect tabu?

Cu ceva ani în urmă, chirurgia estetică era ceva despre care toată lumea știa, dar despre care nimeni nu vorbea. În primul rând, era accesibilă doar persoanelor bogate sau vedetelor. În al doilea rând, a fost considerată un subiect tabu deoarece multe persoane își doreau să fie priviți ca fiind frumoși în mod natural, fără să se știe că au apelat la bisturiu.

O altă explicație ar fi că persoanele care au apelat la operații estetice se tem de judecata falsă din partea altora, care cred că pun prea mult accent pe aspect, mai degrabă decât pe personalitate. Sigur, frumusețea vine din interior, dar se reflectă întotdeauna în zâmbete.

Cu toate acestea, vremurile se schimbă rapid, vedetele care au apelat la chirurgia estetică își povestesc experiențele lor pozitive și toate modurile în care operațiile estetice le-au îmbunătățit viața la televizor sau în presă, iar oamenii își împărtășesc experiența prin intermediul rețelelor de socializare.

Dacă operația estetică permite unei persoane să se simtă mai confortabil în corpul său, de ce ar trebui să-l persecutăm pentru deciziile sale?

Cum s-a schimbat percepția în ultimii ani?

În prezent, chirurgia estetică nu mai este considerată un subiect tabu! A avea operații estetice nu este ceva de care ar trebui să vă mai fie rușine.

Chirurgia estetică nu mai este accesibilă doar vedetelor. Tehnologia a evoluat atât de mult încât operația estetică este mai accesibilă și mai practică decât oricând. Dacă nasul sau sânii dvs. vă fac să vă simțiți inconfortabil, nu vă cereți scuze pentru sentimentele dvs., indiferent dacă sunteți femeie sau bărbat, tânăr sau bătrân.

Generația tânără este mai deschisă cu privire la procedurile de chirurgia estetică decât generația mai în vârstă, care încă consideră acest subiect ca fiind tabu. Probabil din cauza faptului că chirurgia estetică în trecut avea rate mult mai mari de rezultate nefavorabile, creând o atmosferă de îndoială.

Dar de ce exact chirurgia estetică a încetat să fie un subiect tabu?

  • Are efecte pozitive asupra stimei de sine

Din fericire, există diferite studii care arată cum îmbunătățirea aspectului poate afecta pozitiv imaginea de sine și stima de sine a unei persoane.

  • Are beneficii pentru sănătatea fizică

Anumite proceduri de chirurgie estetică, cum ar fi rinoplastia, poate îmbunătăți respirația, precum și aspectul estetic al nasului. Reducerea sânilor poate îmbunătăți silueta corpului, dar ameliorează și durerile de spate și gât. De asemenea, liposucția sau abdominoplastia poate ajuta oamenii să scape de excesul de piele și grăsime.

În aceste cazuri, oamenii caută pur și simplu o soluție realistă la problemele lor și asta este ceva care nu ar trebui să fie niciodată considerat un subiect tabu.

Studii recente arată că persoanele care au apelat la operații estetice se simt mult mai mulțumite de aspectul lor decât înainte.

Un medic chirurg cu experiență vă va oferi cea mai bună consiliere, cea mai bună îngrijire pre și post-operatorie și cele mai bune rezultate de care fiți mulțumiți.

Dacă aveți întrebări sau doriți să programați o consultație, vă rog să mă contactați sunând la numărul de telefon  +40737036435 sau completând formularul online de mai jos.

Încărcare...
Programează-te online!

    Powered by
    Programează-te online!

      Powered by