Transpirație excesivă
Transpirație excesivă
Transpirație excesivă
Transpirație excesivă

Ce este hiperhidroza sau transpirația excesivă?

Hiperhidroza este termenul medical pentru transpirația excesivă cauzată de glandele sudoripare hiperactive. Transpirația excesivă poate fi prezentă de la naștere sau se poate dezvolta mai târziu în viață. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de transpirație excesivă tind să înceapă în anii adolescenței unei persoane.

Transpirația poate afecta întregul corp sau poate afecta doar anumite zone. Zonele frecvent afectate sunt:

  • axile
  • palmele mâinilor
  • tălpile picioarelor
  • abdomenul și spatele
  • zona înghinală

Transpirația nu reprezintă de obicei o amenințare serioasă pentru sănătatea dvs., dar poate provoca anxietate socială și jenă.

Transpirația excesivă se poate întâmpla fără un motiv evident, din cauza unei alte afecțiuni pe care o puteți avea sau ca efect secundar al unui medicament pe care îl luați.

Există două tipuri de hiperhidroză: 

  1. Hiperhidroza focală primară este transpirația excesivă care nu este cauzată de o afecțiune medicală sau de un efect secundar al medicamentelor. O persoană cu hiperhidroză focală primară experimentează de obicei transpirație simetrică pe anumite zone ale corpului. De exemplu, aceștia pot prezenta transpirație excesivă a ambelor mâini sau picioare.
  2. Hiperhidroza generalizată secundară este atunci când o afecțiune medicală sau un efect secundar al medicamentelor provoacă transpirație excesivă. Persoanele cu hiperhidroză generalizată secundară au tendința de a transpira pe secțiuni mari ale corpului. De asemenea, pot transpira în timp ce dorm.

Tratamentul hiperhidrozei cu toxină botulinică

În mod normal, sistemul dvs. nervos activează glandele sudoripare atunci când temperatura corpului crește. Acesta este modul în care corpul dvs. se răcește automat. La persoanele cu hiperhidroză, totuși, nervii care semnalizează glandele sudoripare sunt hiperactivi.

Când primiți injecții cu toxină botulinică direct în zona corpului care transpiră de obicei, nervii dvs. hiperactivi sunt practic paralizați. Când nervii nu vă pot semnala glandele sudoripare, nu transpirați. Cu toate acestea, toxină botulinică previne transpirația doar în zona specifică în care este injectată.

Ce se întâmplă în timpul ședinței?

Injecțiile cu toxină botulinică sunt o procedură simplă și rapidă făcută chiar în cabinetul medicului.

  1. Este recomandat să purtați o cămașă cu mâneci scurte și să evitați să vă radeți axilele cu 2 sau 3 zile înainte de programare.
  2. Apoi se aplică un gel anestezic timp de 30 de minute pentru a desensibiliza pielea care primește injecțiile.
  3. Se marchează zonele respective și se injectează cantități foarte mici de toxină botulinică sub piele. Medicul va folosi un ac extrem de fin.
  4. Dacă luați anticoagulante, medicul vă poate cere să opriți administrarea lor cu câteva zile înainte de procedură pentru a preveni apariția vânătăilor.
  5. Vă puteți relua activitățile normale imediat după ce ați primit injecții cu toxină botulinică.
  6. De obicei, durează între 2 și 4 zile pentru a observa rezultatele și 2 săptămâni pentru ca injecțiile să aibă efectul maxim.
  7. Efectele toxinei botulinice sunt temporare, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de mai multe injecții în viitor.

Prețuri

Procedură Preț
Hiperhidroză (axilă, palme, tălpi) (Durată-30 minute) 370€ / 1850 lei (redus de la 450€)

Pentru a afla dacă tratamentul hiperhidrozei cu toxină botulinică este potrivit pentru dvs. vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40737036435

Încărcare...