Transpirație excesivă bărbați

Transpirația excesivă poate duce la stări de anxietate, uneori depresie sau disconfort social. Ce poate fi mai neplăcut decât să transpiri când ai o întâlnire importantă iar tu să arăți de parcă acum ai fi făcut duș?

Umezirea hainelor și apariția mirosului neplăcut poate fi un lucru destul de deranjat, atât pentru tine cât și pentru persoanele cu care iei contact.

Dacă transpiri în mod normal când ai emoții, este cald afară sau faci mai mult efort fizic înseamnă că ești o persoană norocoasă. Însă, dacă transpiri excesiv în orice moment al zilei, indiferent dacă este cald sau frig, este cel mai probabil să suferi de hiperhidroza.

Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza sau transpirația execesivă este o afecțiune medicală și se datorează unei stimulări exagerate a glandelor sudoripare de către sistemul nervos.

Atunci când transpirația apare fără nici o cauză se numește hiperhidroza primară și deobicei apare doar la o anumită parte a corpului: mâini, picioare, față sau axilă.

Cum scăpăm de transpirația excesivă?

De-a lungul anilor ai încercat numeroase produse cosmetice care promit că vei scăpa de transpirație, însă nu ai obținut nici un rezultat satisfăcător?

Te-ai săturat să-ți faci griji în mod constant căt de mult vei transpira când ieși din casă? Vrei să scapi de hainele închise la culoare și largi? Mergi la medic!

Datorită faptului că medicina modernă avansează în ritm alert, acum există tratament foarte eficace pentru controlul transpirației excesive. Este vorba despre toxina botulinică.

Toxina botulinică este o proteină naturală şi purificată care blochează temporar secreția glandelor sudoripare, astfel tratând eficient transpirația excesivă de la nivelul mâinlor, tălpilor sau axilelor.

Cum se efectuează tratamentul cu toxină botulinică?

Înainte de toate, medicul va examina atent zonele corpului care transpiră excesiv. Dacă este cazul, se va face și o testare medicală, mai exact un test numit testul transpirației.

  • Injectarea toxinei botulinice în zona axilei nu este dureroasă pentru că presupune aplicarea unei creme cu anestezic. Pacientul va simți ca și cum l-ar fi înțepat o insectă.
  • În cazul mâinilor sau tălpilor se poate simți o mică durere, chiar și cu anestezie locală, datorită numărului mare de terminații nervoase senzitive.
  • Injectarea propriu-zisă se va face cu ajutorul unor ace foarte fine.
  • După tratamentul cu toxină botulinică, pacientul trebuie să evite frecarea zonei tratate timp de 24 de ore, să nu facă efort fizic intens și să se epileze abia după o săptămână de la tratament.

Cât timp durează tratamentul cu toxină botulinică?

Rezultatele tratamentului încep să se vadă în câteva zile. Durata tratamentului variază de la persoană la persoană, efectul poate dura între 4 și 6 luni, după care pentru a menține efectul, procedura va trebui reînnoită.

Medicul recomandă ca tratamentul să fie făcut la sfârșitul primăverii-începutul verii.

Cât costă tratamentul transpirației execesive cu toxină botulinică?

Tratamentul împotriva transpirației execesive cu toxină botulinică costă 400 € și include absolut tot: consultația pre-tratament, substanța (toxină botulinică), anestezia cu cremă, procedura și consultațiile post-tratament.

Te așteptăm la sediul nostru pentru prima ta ședință de tratament cu toxină botulinică!

Încărcare...