fbpx

Totul despre blefaroplastia superioara

Totul despre blefaroplastia superioara

Blefaroplastia superioara este o procedura chirurgicala care vizeaza imbunatatirea aspectului si functiei pleoapelor superioare. Este o solutie eficienta pentru cei care se confrunta cu pielea lasata la nivelul ochilor, pungi sub ochi sau supra-incarcarea pielii pleoapelor superioare. Daca doriti sa va bucurati de o privire mai tanara si mai luminata, blefaroplastia superioara poate fi raspunsul pe care il cautati.

Ce este blefaroplastia superioară?

Blefaroplastia superioară este o procedură chirurgicală ce implică îndepărtarea excesului de piele și grăsime de pe pleoapele superioare. Această intervenție poate fi efectuată atât pentru îmbunătățirea aspectului estetic, cât și pentru corectarea problemelor funcționale precum câmpul vizual obstruat de pielea lăsată.

Procedura constă, de obicei, în eliminarea excesului de piele și grăsime de pe pleoape, corectarea poziției și tensionarea mușchiului orbicular al ochiului și suturarea pliului palpebral la nivelul fosei oculare.

Blefaroplastia superioară este o intervenție chirurgicală comună în domeniul esteticii faciale. Aceasta poate fi efectuată pentru a îmbunătăți aspectul ochilor, dar și pentru a rezolva problemele funcționale asociate cu pleoapele superioare. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea pleoapelor superioare poate deveni lăsată și lasă în jos, ceea ce poate afecta câmpul vizual al unei persoane. Prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime, blefaroplastia superioară poate restabili un aspect tineresc și luminos al ochilor, precum și să îmbunătățească funcționalitatea acestora.

În timpul procedurii, chirurgul va face incizii discrete în pliul natural al pleoapei superioare, astfel încât cicatricile să fie cât mai puțin vizibile. Excesul de piele și grăsime va fi îndepărtat cu grijă, iar mușchiul orbicular al ochiului va fi corectat și tensionat pentru a obține un rezultat estetic plăcut. De asemenea, pliul palpebral va fi suturat la nivelul fosei oculare pentru a asigura o vindecare adecvată și un aspect natural al pleoapei superioare.

Recuperarea după blefaroplastia superioară poate dura câteva săptămâni, în funcție de fiecare pacient în parte. În primele zile după intervenție, este posibil să apară umflături și vânătăi în zona ochilor, dar acestea vor dispărea treptat în timpul procesului de vindecare. Este important să se respecte instrucțiunile postoperatorii ale chirurgului pentru a asigura o recuperare optimă și pentru a evita complicațiile.

În concluzie, blefaroplastia superioară este o procedură chirurgicală eficientă și sigură pentru îmbunătățirea aspectului estetic și a funcționalității pleoapelor superioare. Prin eliminarea excesului de piele și grăsime, această intervenție poate restabili un aspect tineresc și luminos al ochilor, oferind în același timp beneficii funcționale semnificative. Dacă sunteți interesat de blefaroplastia superioară, consultați un chirurg plastician calificat pentru a discuta opțiunile și a vă stabili așteptările înainte de a lua o decizie.

Blefaroplastie superioară vs inferioară

Dacă vă întrebați care este diferența între blefaroplastia superioară și cea inferioară, iată un scurt rezumat:

– Blefaroplastia superioară se concentrează pe îmbunătățirea aspectului pleoapelor superioare, eliminând excesul de piele și grăsime pentru a crea o privire mai deschisă și mai tânără.

– Pe de altă parte, blefaroplastia inferioară se concentrează pe îmbunătățirea aspectului pleoapelor inferioare, îndepărtând excesul de grăsime și corectând cearcănele sau pungile sub ochi pentru a reda un aspect mai tânăr și mai odihnit.

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală estetică care vizează corectarea și îmbunătățirea aspectului pleoapelor. Aceasta poate fi realizată atât la nivelul pleoapelor superioare, cât și la nivelul pleoapelor inferioare, în funcție de nevoile și dorințele pacientului.

În cazul blefaroplastiei superioare, chirurgul plastician va îndepărta excesul de piele și grăsime de pe pleoapele superioare, astfel încât ochii să pară mai deschiși și mai tineri. Această procedură poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu o cădere a pleoapelor superioare, care le afectează aspectul și vederea.

Pe de altă parte, blefaroplastia inferioară se concentrează pe îmbunătățirea aspectului pleoapelor inferioare și a zonei din jurul ochilor. Prin îndepărtarea excesului de grăsime și corectarea cearcănelor sau pungilor sub ochi, chirurgul plastician poate reda un aspect mai tânăr și mai odihnit feței pacientului. Această procedură poate fi utilă pentru persoanele care se confruntă cu aspectul obosit al ochilor sau cu apariția cearcănelor și pungilor sub ochi.

Este important de menționat că blefaroplastia poate fi realizată atât pe pleoapele superioare, cât și pe cele inferioare, în același timp sau separat, în funcție de necesitățile fiecărui pacient. Consultați un chirurg plastician pentru a discuta opțiunile și a stabili cea mai potrivită abordare în cazul dumneavoastră.

În concluzie, blefaroplastia superioară și cea inferioară sunt două proceduri chirurgicale estetice care vizează îmbunătățirea aspectului pleoapelor și a zonei din jurul ochilor. Acestea pot fi realizate pentru a corecta căderea pleoapelor, excesul de piele și grăsime, cearcănele sau pungile sub ochi, oferind astfel un aspect mai tânăr și mai odihnit feței pacientului.

Beneficiile blefaroplastiei superioare

Blefaroplastia superioară este o intervenție chirurgicală care oferă numeroase beneficii atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Această procedură vă poate ajuta să obțineți următoarele beneficii:

 • Aspect mai tânăr și mai luminos: Indepărtarea excesului de piele și grăsime de pe pleoapele superioare vă va permite să vă bucurați de un aspect mai tânăr și mai luminos, cu o privire mai deschisă. Pleoapele superioare ridicate și ferme vor contribui la un aspect rejuvenat și mai atrăgător.
 • Îmbunătățirea câmpului vizual: Dacă pielea lăsată de pe pleoapele superioare limitează câmpul vizual, blefaroplastia superioară vă poate ajuta să vedeți mai clar și să vă bucurați de o vedere mai bună. Prin eliminarea excesului de piele și grăsime, veți putea deschide ochii în mod natural și veți avea o perspectivă mai largă asupra lumii înconjurătoare.
 • Recuperare rapidă: Blefaroplastia superioară este o procedură chirurgicală care poate fi efectuată cu ușurință și cu un timp de recuperare relativ scurt. Chirurgul plastician va utiliza tehnici avansate și va avea grijă să minimizeze disconfortul postoperator. Astfel, veți putea reveni rapid la activitățile zilnice și veți putea profita de rezultatele procedurii într-un timp scurt.
 • Îmbunătățirea încrederii în sine: Prin obținerea unui aspect mai tânăr și mai luminos, mulți pacienți experimentează o creștere semnificativă a încrederii în sine. Ochii mai deschiși și mai fermi pot contribui la o imagine personală mai pozitivă și la o atitudine mai încrezătoare în relațiile personale și profesionale.
 • Rezultate de lungă durată: Blefaroplastia superioară oferă rezultate de lungă durată. După ce excesul de piele și grăsime sunt îndepărtate, rezultatele vor fi vizibile pentru mulți ani. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere că procesul de îmbătrânire naturală a pielii poate continua, iar menținerea unui stil de viață sănătos și a unui regim de îngrijire adecvat vă poate ajuta să vă mențineți rezultatele pe termen lung.

În concluzie, blefaroplastia superioară oferă multiple beneficii estetice și funcționale, contribuind la un aspect mai tânăr, o vedere mai bună și o încredere crescută în sine. Este important să consultați un chirurg plastician calificat pentru a discuta despre opțiunile și a vă asigura că această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.

Cum se efectueaza o blefaroplastie superioara?

Procedura de blefaroplastie superioara consta in mai multe etape, care includ:

 1. Anestezia: Inainte de inceperea interventiei chirurgicale, vi se va administra o anestezie locala sau generala, in functie de preferintele si recomandarile medicului chirurg.
 2. Incizia: Medicul va face o incizie strategica in pliuul palpebral superior, in zona unde pielea este in exces. Aceasta incizie va fi ascunsa in mod natural in pliuul palpebral pentru a minimiza cicatricea vizibila dupa vindecare.
 3. Indepartarea excesului de piele si grasime: Dupa efectuarea inciziei, medicul va indeparta excesul de piele si grasime de pe pleoapele superioare, modelandu-le astfel incat sa se potriveasca armonios cu restul fetei.
 4. Sutura: In final, pliul palpebral va fi suturat cu grija pentru a asigura o vindecare adecvata si pentru a crea un aspect natural al pleoapelor.

Odata ce procedura de blefaroplastie superioara este finalizata, este important sa urmati instructiunile medicului pentru perioada postoperatorie. Acestea pot include aplicarea de comprese reci pentru a reduce umflarea si echimozele, utilizarea de picaturi oftalmice pentru a preveni uscarea ochilor si evitarea activitatilor fizice intense pentru o perioada de timp.

De asemenea, este recomandat sa evitati expunerea excesiva la soare si sa purtati ochelari de soare pentru a proteja ochii de razele ultraviolete. Este posibil sa simtiti disconfort si sensibilitate in primele zile dupa interventie, insa acesta va diminua treptat pe masura ce va vindeca.

Rezultatele blefaroplastiei superioare pot fi vizibile imediat dupa interventie, insa acestea vor continua sa se imbunatateasca pe masura ce umflarea si echimozele dispar complet. Este important sa aveti asteptari realiste si sa intelegeti ca rezultatele finale pot fi vizibile dupa cateva saptamani sau luni.

Blefaroplastia superioara poate imbunatati aspectul estetic al pleoapelor superioare, reducand aspectul de piele lasata si pungile de grasime. Aceasta interventie chirurgicala poate oferi un aspect mai tanar si mai odihnit al ochilor, contribuind la imbunatatirea increderii in sine si a calitatii vietii.

Riscurile si complicatiile blefaroplastiei superioare

Ca orice procedura chirurgicala, blefaroplastia superioara implica anumite riscuri si complicatii, inclusiv:

 • Cicatrizare vizibila: Desi incizia este plasata in mod strategic pentru a minimiza cicatricea vizibila, exista posibilitatea ca aceasta sa fie vizibila dupa vindecare. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, cicatricea va deveni din ce in ce mai putin vizibila in timp.
 • Asimetrie: In unele cazuri, se poate dezvolta o asimetrie intre pleoapele superioare in urma procedurii. Aceasta poate fi corectata printr-o interventie ulterioara, daca este necesar.
 • Disconfort postoperator: In primele zile dupa blefaroplastie, este posibil sa resimtiti disconfort, durere si umflaturi in zona ochilor. Aceste simptome sunt temporare si pot fi gestionate cu ajutorul medicamentelor recomandate de catre medicul dumneavoastra.

Blefaroplastia superioara este o procedura chirurgicala care vizeaza corectarea excesului de piele si tesut adipos de pe pleoapele superioare. Aceasta interventie poate imbunatati aspectul estetic al ochilor, conferindu-le un aspect mai tanar si mai odihnit.

In timpul blefaroplastiei superioare, chirurgul va face o incizie strategic plasata in pliu natural al pleoapei superioare. Apoi, excesul de piele si tesut adipos va fi indepartat, iar incizia va fi inchisa cu ajutorul suturilor fine. Procedura este efectuata sub anestezie locala sau generala, in functie de preferintele pacientului si recomandarile medicului.

Dupa blefaroplastie, este important sa urmati recomandarile medicului pentru a asigura o recuperare rapida si fara complicatii. Aceste recomandari pot include utilizarea compreselor reci pentru a reduce umflaturile, evitarea activitatilor fizice intense pentru o perioada de timp si administrarea medicamentelor prescrise pentru a controla durerea si disconfortul postoperator.

Este important de mentionat ca rezultatele blefaroplastiei superioare pot varia de la persoana la persoana. Este posibil ca rezultatele finale sa nu fie vizibile imediat dupa procedura, deoarece este nevoie de timp pentru ca umflaturile sa se retraga si pentru ca tesuturile sa se vindece complet. Este recomandat sa aveti asteptari realiste si sa discutati cu medicul dumneavoastra despre rezultatele pe care le puteti obtine in urma blefaroplastiei.

De ce Dr. Diana Gheorghita?

Cand vine vorba de orice procedura chirurgicala, este esential sa alegeti un medic calificat si experimentat care sa va ofere cele mai bune rezultate. In cazul blefaroplastiei superioare, Dr. Diana Gheorghita este un profesionist dedicat si cu experienta, cu o abordare atenta si individualizata pentru fiecare pacient.

Dr. Diana Gheorghita este un chirurg plastician recunoscut pe plan national si international, cu numeroase cazuri de succes in portofoliu. Ea se angajeaza sa va ajute sa obtineti rezultatele dorite, sa va simtiti in siguranta pe toata durata procedurii si sa va bucurati de o recuperare rapida si fara complicatii.

Pe langa experienta sa vasta in chirurgia plastica, Dr. Diana Gheorghita este si un membru activ al comunitatii medicale. Ea participa frecvent la conferinte si simpozioane internationale, unde isi impartaseste cunostintele si experienta cu alti specialisti din domeniu. Aceasta continua sa se perfectioneze prin participarea la cursuri de specializare si prin studierea celor mai noi tehnici si tehnologii din chirurgia plastica.

Inainte de a efectua orice procedura, Dr. Diana Gheorghita va va consulta cu atentie si va va asculta nevoile si dorintele. Ea va va explica in detaliu fiecare pas al procedurii, precum si riscurile si beneficiile implicate. Astfel, veti avea toate informatiile necesare pentru a lua o decizie informata si pentru a va simti confortabil inainte, in timpul si dupa interventia chirurgicala.

Dr. Diana Gheorghita are o abordare personalizata pentru fiecare pacient, intelegand ca fiecare persoana are nevoi si dorinte unice. Ea va va ajuta sa alegeti cea mai potrivita metoda de blefaroplastie superioara, luand in considerare forma si structura fetei dumneavoastra, precum si asteptarile dumneavoastra. Astfel, rezultatul final va fi unul natural si armonios, care va va imbunatati aspectul si va va creste increderea in sine.

Pe langa competenta sa profesionala, Dr. Diana Gheorghita este cunoscuta si pentru abilitatile sale de comunicare si empatie. Ea intelege ca o procedura chirurgicala poate fi o experienta emotionala si se asigura ca fiecare pacient se simte confortabil si inteles pe toata durata tratamentului. Ea va raspunde cu rabdare si claritate la toate intrebarile si va va oferi suportul necesar pentru a va simti in siguranta si sustinut pe parcursul intregului proces.

Costul unei blefaroplastii superioare

Costul unei blefaroplastii superioare poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv de experienta medicului, de costurile echipamentelor si de localitatea unde este efectuata procedura. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a avea o idee clara despre costuri si pentru a putea lua o decizie informata in privinta procedurii.

Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca blefaroplastia superioara este o investitie in aspectul dumneavoastra si in increderea de sine. Prin eliminarea excesului de piele si grasime de pe pleoapele superioare, veti putea beneficia de o privire mai tanara si mai stralucitoare, care va poate aduce numeroase beneficii la nivel personal si profesional.

Indiferent de motivul pentru care alegeti sa faceti o blefaroplastie superioara, este important sa vorbiti cu un medic specialist si sa primiti toate informatiile necesare pentru a lua o decizie informata. Amintiti-va ca rezultatele pot varia de la pacient la pacient, dar cu ajutorul unui chirurg plastician competent si cu o pregatire adecvata, veti putea obtine rezultatele pe care le doriti.

Pentru mai multe informatii despre blefaroplastia superioara, programati o consultatie cu Dr. Diana Gheorghita si descoperiti cum va poate ajuta sa va bucurati de o privire mai tanara si mai stralucitoare!

Este important de mentionat ca blefaroplastia superioara este o procedura chirurgicala care implica eliminarea excesului de piele, tesut adipos si muschi de pe pleoapele superioare. Aceasta interventie poate fi efectuata atat din motive estetice, pentru a imbunatati aspectul ochilor si a reduce semnele imbatranirii, cat si din motive functionale, pentru a imbunatati campul vizual.

Inainte de a decide sa faceti o blefaroplastie superioara, este esential sa va consultati cu un chirurg plastician experimentat, care va poate oferi informatii detaliate despre procedura, riscuri si beneficii. De asemenea, medicul va va evalua starea de sanatate generala si va va spune daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta interventie.

Pe langa costurile directe ale procedurii, trebuie sa luati in considerare si costurile postoperatorii, cum ar fi medicamentele prescrise, vizitele de urmarire si posibilele complicații care pot necesita tratament suplimentar. Este important sa aveti o discutie deschisa si sincera cu medicul dumneavoastra pentru a intelege toate aspectele financiare ale blefaroplastiei superioare.

Este de asemenea important sa aveti asteptari realiste in ceea ce priveste rezultatele blefaroplastiei superioare. Chirurgul plastician va poate arata fotografii inainte si dupa procedura pentru a va ajuta sa va faceti o idee clara despre rezultatele posibile. De asemenea, este important sa intelegeti ca rezultatele finale pot fi vizibile dupa ce vindecarea completa a avut loc, ceea ce poate dura cateva luni.

In concluzie, blefaroplastia superioara poate fi o optiune excelenta pentru a imbunatati aspectul ochilor si a castiga incredere de sine. Cu toate acestea, este important sa luati in considerare toate aspectele financiare si sa va consultati cu un medic specialist inainte de a lua o decizie. Programati o consultatie cu Dr. Diana Gheorghita pentru a afla mai multe despre blefaroplastia superioara si pentru a discuta despre asteptarile dumneavoastra si rezultatele posibile.

Pentru a afla dacă blefaroplastia superioara este potrivita pentru dvs. va rugam să ne contactati la numarul de telefon +40737036435

Încărcare...
Programează-te online!

  Powered by
  Programează-te online!

   Powered by